Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Síelés

Cikkek

Sí-új szezon

2008.03.28

Rengeteg nagy párharcra emlékezhetünk a sport világából: ökölvívásban (például Ali-Frazier), atlétikában (Johnson- Lewis), vagy úszásban (hogy hazabeszéljek Cseh- Phelps), nekem mégis tenisz nagy csatája, a Sampras- Agassi a legemlékezetesebb. Lehet, hogy már nem sokáig. Január 28. és 31. között rendezték meg a X. téli X-Gamest, melyet magyarul az Extrém sportok olimpiájának szokás nevezni, amin snowboardosok, sízők, és hómobilosok is részt vesznek. A hódeszkások már most is képviseltetik magukat félcsőben és boarder crossban a téli ötkarikás játékokon, s a kérdés az, hogy ezt mikor mondhatják el magukról a freestyle-sízők is. 1999 óta- amikor feltalálták az úgynevezett "twin tip" lécet (a síléc hátulja is fel van hajtva, így könnyebb menni vele hátrafelé)- hihetetlen fejlődésen ment keresztül a sísport. A fiatalok körében a snowboard kezdi elveszíteni egyeduralmát, mivel a lécekkel, ha lehet, még látványosabb trükköket hajtanak végre a legjobbak.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Síelés | Hozzászólások: 0

Lánctalpas hóbringa

2008.03.23

Igaz, hogy még nincs hó, de nem árt, ha időben felkészülünk és miharabb tudomásul vesszünk, hogy idén a hernyótalpas bringa lesz a menő. Két szem bátorság pirula és némi akciókrém után hajlobogtatva büntethetünk a havas lejtőn, snowboardosok és síelők között cikázva. Sőt sík terepen és szolid emelkedőkön sem kell szégyent vallanunk a sífutókkal szemben, csak a tuningolt motorosszánok okozhatnak némi versenyhelyzetet.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Síelés | Hozzászólások: 0

Síszezon szlovákiában

2008.03.23

A szomszédos országokban mára a legtöbb síközpontban elkezdődött a szezon, és a jelentések szerint többségük nagyon jó síelési körülményekkel rendelkezik annak ellenére, hogy ez a tél melegebbnek mutatkozik, mint általában. A téli sportok között az egyik legizgalmasabb és talán legnépszer?bb sportág a síelés, azonban a magyar természeti adottságok nemigen teszik lehetővé, hogy komolyan ?zzük ezt a sportot, de legalábbis az ezzel járó izgalmakat és szépségeket teljes mértékben élvezhessük. Magyarországon ugyan vannak sípályák, de még a legmagasabb hegycsúcs is, a Kékestető, mindössze 1014 méter magas. 

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Síelés | Hozzászólások: 0

Airboard- szánkó változat

2008.03.22

Az az airboard, amiről ez a cikk szól, egy ultramodern szánkó, amelynek leginkább egy fánkra emlékeztet az alakja, sőt rugalmassága is. (Csoki helyett azonban ez levegővel van megtöltve.) Vagyis nem egy fából és fémből készült szánkót kell elképzelni, hanem egy légpárnát, ami nem kopik el a havon, és nem lyukasztják ki a hó alól kiálló faágak. A téli sporteszközök közül leginkább a skeletonra hasonlít, az airboard azonban nincs a bobpályák kivágott pályájára korlátozva. Csak egy havas hegyoldal kell hozzá, mivel sík talajon legfeljebb akkor mozdítható, ha valaki egy kötéllel maga után húzza.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Síelés | Hozzászólások: 0