Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


XI. Devils motor show

2008.03.06
XI. Devils Motor Show Magyar Motorépítő Bajnokság - Kultúra
2007. ápr. 5., csütörtök, 16.03.11

 

Kultúra - „ A motorépítés valójában művészet. Amerikában az épített motoroknak múzeumuk van. Aki ilyesmibe vág, nagyon magas technikai tudással és tapasztalattal kell rendelkezzen.”

 

A  XI. Devils Motor Show Magyar Motorépítő Bajnokság egynapos rendezvényén, az épített, egyedi kivitelezésű különleges motorok egyetlen hazai megmérettetése. Kizárólag ezen a napon csodálható meg az ország hatvan legszebb, legkülönlegesebb motorja, trike-ja, valamint a hazánkban először látható Hot Rod autók.

Az ország legszebb 60 motorját már február óta keresték a szervezők, valamint a zsűri tagjai, így a döntőben már csak a valóban a leglátványosabb, legkifinomultabb technikát felvonultató, és legextrémebb gépek kerülhettek. Összesen 13 kategóriában, 17 díjért folyik majd a verseny április 14.-én, mely minden bizonnyal szoros, és igen látványos lesz. A motorokat Nemzetközi szakértő zsűri bírálja el, illetve a független német motorépítők mellett Winkler Róbert és Delhusa Gion - aki maga is épít motorokat - is zsűri tagjai között lesz. Az elbírálás szempontjai: ötlet, összhatás, minőség. A Best of Show-ról, a fődíjról a közönség dönt. Stílszerűen minden díj egy erre az alkalomra készült alkotás - a versenyző motorokhoz hasonlóan.

Először Magyarországon!

A rendezvényen igazi meglepetésként -- Hot Rod autók is lesznek! Ezek az ötven,hatvan éves járgányok átalakítva, komoly teljesítményű motorokkal és show-fényezéssel új, minden eddiginél brutálisabb köntösbe öltöznek. Az épített autók szerelmesei hónapok óta alakítják, tunningolják a négykerekűeket, így tucatnyi autó készül most is gőzerővel a megmérettetésre.

A Devils Motor Show története:

Az 1985-ben alakult Devils Motor Club 1997-ben rendezte meg az első hazai motorépítő bajnokságot, a Devils Motor Show-t. a Petőfi Csarnokban. A felhívásra az ország legszebb, legkülönlegesebb motorjait nevezték be az építők, sőt: az egyik leghíresebb német építőműhely, a Custom Ranch is elhozta két motorját, melyek a nyugat-európai motoros újságok címlapjain is szerepeltek. Hazánkban először láthatta a közönség, mit is jelent a motorépítés. Volt, aki csak fényezéssel módosította a motorját, de voltak olyanok is, akik csak a kiállítás, a látvány kedvéért építettek át teljesen egy motort, amellyel pár száz méternél többet soha nem közlekedtek.

A következő években már a Budapest Kongresszusi Központ látta vendégül a motorokat. A magyar bajnokság külföldi nevezőket is mindig szívesen fogadott, külön kategóriában díjazva őket. Így szlovén, német, olasz, amerikai nevezők illetve a környező országok magyar nemzetiségű mesterei is eljöttek.

Benzingőz, Tunning, Hot Rod autók ...

XI. Devils Motor Show Magyar Motorépítő Bajnokság

A motorépítés valójában művészet. Amerikában az épített motoroknak múzeumuk van. Aki ilyesmibe vág, annak magas technikai tudással és hihetetlen elszántsággal, kitartással kell rendelkeznie. Április 14.-én az épített, egyedi kivitelezésű motorok egyetlen hazai megmérettetésén  csodálható meg az ország hatvan legszebb, legkülönlegesebb motorja, valamint a hazánkban először látható Hot Rod autók.

Az ország legszebb 60 motorját már február óta keresték a szervezők, valamint a zsűri tagjai, így a döntőben már csak a valóban a leglátványosabb, legkifinomultabb technikát felvonultató, és legextrémebb gépek kerülhettek. Összesen 13 kategóriában, 17 díjért folyik majd a verseny, amely minden bizonnyal szoros, és igen látványos lesz. A motorokat Nemzetközi szakértő zsűri bírálja el, a független német motorépítők mellett Winkler Róbert és Delhusa Gion - aki maga is épít motorokat - is a zsűri tagjai között lesz. Az elbírálás szempontjai: ötlet, összhatás, minőség. A Best of Show-ról, a fődíjról a közönség dönt. Stílszerűen minden díj egy erre az alkalomra készült alkotás - a versenyző motorokhoz hasonlóan. A rendezvényen igazi meglepetésként -- Hot Rod autók is lesznek! Ezek az ötven, hatvan éves járgányok átalakítva, komoly teljesítményű motorokkal és show-fényezéssel új, minden eddiginél brutálisabb köntösbe öltöznek. Az épített autók szerelmesei hónapok óta alakítják, tunningolják a négykerekűeket, így tucatnyi autó készül most is gőzerővel a megmérettetésre

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.