Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Motor, a jó szerepben

2008.07.02

Motor, a jó szerepben

avagy életet mentett a kétkerekű

Ragozhatnám, hogy milyen nagyszerű ez az egész, pláne, ha gyerekek életét mentik, pláne, ha akkor is, amikor nem lenne kötelességük, pláne ha ez vmi különleges körülmények közt jön össze, de nem teszem, egy mentősnek valsz. ilyen az élete, neki így természetes. Múlt pénteken mégis meglepett, amikor két szolgálaton kívüli mentős saját motorra pattant és elrobogott életet menteni, amikor meghallották, hogy baj van és a riasztható rohamkocsi messzebb van, mint ők. Lehetnék gonosz, és mondhatnám, hogy egy igazi motoros minden alkalmat kihasznál, hogy kedvenc kétkerekűjére üljön, de itt nyilván nem erről van szó. Egyszerűen örülök, hogy a média felkapott egy olyan esetet is, amikor a motor nem kétkerekű gyilkolóeszköz, hanem egy életmentésben segítkező jármű. Aztán motoros haverok közt szinte mindenhol egyszerre indult be mindenkinek az agya, hogy miért nincsenek itthon motoros mentők, hiszen gyorsak, felszerelhetőek sok jóval és mind a pesti dugókban, mind országúton esetenként gyorsabbak és hatékonyabbak tudnának lenni, mint egy rohamkocsi. Persze nem mindig. Aztán ugyanazzal a lendülettel jött két ellenérv is, az egyik a motorok beszerzése, tehát a pénz, a másik pedig a mentősök kiképzése. Mégis, szerintem hosszútávon érdemes lenne elgondolkodni a dolgon. Egy mentősnek is, de minden jóérzésű embernek is valószínűleg fontos minden élet, ha ennek érdekében van mit tenni, akkor tenni kell.

Akárhogy is lesz, örültem neki, hogy pénteken a motor (ami történetesen egy az enyémtől csak évjáratában és színében eltérő 400-as Burgman volt) életet mentett. Ahogy a mecseki kamerás balesetet sok motoros magáénak érezte, foglalkoztunk vele együtt, és ki-ki magában is, úgy azt hiszem, ez is egy picit rólunk is szólt. Szerencsére egyre többen - nem motorosok is - foglalkoznak azzal, hogy a közutakon egyre több a kétkerekű, picit, centiről centire javul a közlekedési morál is, és a sok baleset után megérkeznek az első motoros jó hírek is. Pár hete Talma győzelme, most ez... Egyre jobb motorosnak lenni.

Itt megtekinthető az RTL Klub riportja az esetről...

Egy kis kiegészítés Zsoké kérésére. Itt látható az egyik magyar mentőmotor (mentő-mentő-mentő...), ami köszöni, létezik, üzemben van, ment, stb.

 

(Tehát ez nem a két mentős srác Burgmanja, hanem a hivatásos OMSZ mentős motor.)

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

lkjlkjglkfjgkljfgkj

(kdjlkjfkldjflkj, 2009.06.17 20:38)

hülye és rossz ez az oldal!!!! fújjjjj!!!!!!