Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Lotus

2008.03.06
 

A patinás angol sportautógyár azokat a potenciális vevőket vette célba legújabb modelljével, akiket eddig visszariasztott a jelenlegi kínálat puritánsága.

Sokan azért szeretik a Lotus sportautóit (Elise, Exige), mert tervezésüknél és megépítésükkor csupán egyetlen cél volt fontos, a vezetési élmény. Ennek köszönhetően az Elise és az Exige modellek igencsak sok kompromisszumot követelnek a tulajdonosaiktól, hiszen az apró, középmotoros, kétszemélyes autók - amelyekbe alig lehet bekászálódni - kizárólag csak kanyarvadászatra alkalmasak.

Az új Europa S nevű modellel a Lotus azt a vásárlóréteget szeretné megnyerni, akik kacérkodnak ugyan a sportautózás gondolatával, ám mindezt viszonylag kényelmes és némileg praktikus keretek között képzelik el. Ennek szellemében az Europa S fényűző beltérrel, ám ami még ennél is fontosabb, csomagtartóval és magasabb tetőívvel rendelkezik a könnyebb beszállás érdekében.

Természetesen az igazi luxuskupé híveinek továbbra sem az Europa S lesz az etalon, hiszen ez is a Lotus hagyományainak megfelelően készült, így középen beépített motor és térhálós alukarosszéria jellemzi az autót. A pillekönnyű anyagoknak köszönhetően az Europa S mindössze 995 kg, amit egy kétliteres, 203 lóerős turbómotor mozgat. A 100 km/órás sebesség eléréséhez alig 5,6 másodperc elegendő, míg a végsebesség 225 km/óra körül alakul. Az angol - ám maláj tulajdonban lévő - gyár közleménye szerint az Europa S összeszerelése a következő év nyarától indul, az ár pedig 49 ezer eurótól kezdődik majd.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.