Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Connaught

2008.03.06

 Connaught nevű angol autóépítő manufaktúra egy különleges modellel ünnepli, hogy éppen 50 éve történelmi Grand Prix-győzelmet aratott a szicíliai Syracusában. Az autó neve stílszerűen: Connaught Type-D GT Syracuse Edition.

 
 
 

A háború utáni angliai autósportnak történelmi évszám 1955, hiszen ebben az évben szerezte első Grand Prix-győzelmét az angol Connaught márka, olyan vetélytársakat maga mögé utasítva, mint a Ferrari vagy a Maserati. A syracusai győzelem 50. évfordulójáról egy különleges szériával emlékezik meg a gyár, ahol mind a mai napig kézzel készítik az egyedi sportautókat. A Connaught Type-D GT Syracuse Edition hivatalos besorolás szerint egy 2+2 üléses sportkupé, amely a gyár ígéretei alapján egyarántalkalmas zárt pályán való körözésre, bevásárlásravagy éppen a gyerek iskolába történő szállítására.

A karosszériát acélcsövekből hegesztették össze, amit aztán műanyag, illetve alumínium elemekkel építettek körül, így a Type-D GT súlya mindössze 950 kg. Az autó orrába egy ugyancsak alumíniumból készült kétliteres, ámde 10 hengeres motort építettek, amelynek teljesítményét - egy feltöltő segítségével - 300 lóerőre tornázták fel. Ennek fényében már nem is meglepő, hogy a 100 km/órás sebességre való gyorsulás mindössze öt másodpercet vesz igénybe, míg a száguldás vége 273 km/óránál van. A beltér hangulatát az autó építésénél is előszeretettel használt alumínium határozza meg, amely a műszerek körül, a kormányon, a pedálokon, illetve a kapaszkodókon is feltűnik. A Type-D GT Syracuse Editionből mindössze száz darab készül, így aki szeretne egy ilyen tényleg egyedinek mondható sportautót, jobban teszi, ha már most bejelentkezik a gyár illetékeseinél.

[origo]

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.